Yerkökünün sağlamlığa möhtəşəm təsirləri

Son araşdırmalar yerkökünün (kök) gündəlik rasionda mühüm yer tutmasının sağlamlıq üçün çoxsaylı faydalar yaratdığını göstərir.
AZERFAX.AZ xəbər verir ki, dietoloqlar yerkökünü xüsusilə qış mövsümündə daha çox istifadə etməyi tövsiyə edirlər.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, yerkökü A vitamini ilə son dərəcə zəngindir və bu da görmə qabiliyyətini gücləndirir, gecə korluğunun qarşısını alır. Tərkibindəki beta-karotin güclü antioksidant təsir göstərərək orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyur.
Xüsusilə uşaqlar və yaşlılar üçün yerköku çox faydalıdır. Tərkibindəki liflər həzm sistemini tənzimləyir və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Bundan əlavə, mütəxəssislər yerkökünün ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaltdığını, qanda xolesterin səviyyəsini tənzimlədiyini və qan təzyiqinə müsbət təsir göstərdiyini bildirirlər.
Qidalanma üzrə ekspertlər yerkökünü çiy, buğda bişmiş və ya şirə formasında qəbul etməyin daha faydalı olduğunu vurğulayırlar.
Xüsusilə tərkibində yağ olan yeməklərlə birlikdə yeyildikdə beta-karotinin daha yaxşı mənimsəndiyi bildirilir.
You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.



